Hazırlanan ortak bildiriyi okuyan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin demokratikleşmesine temel oluşturacak, evrensel ilkeleri esas alan, yeni bir Anayasaya ihtiyaç olduğunu belirterek, anayasa değişikliklerinde geniş toplumsal mutabakatın büyük önem taşıdığını vurguladı.

"Bizler TOBB, TİSK, TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, KAMU-SEN, TESK ve TZOB olarak ülkenin her yerinde örgütlü yapımızla yeni Anayasa ihtiyacı konusundaki geniş mutabakatı temsil ediyoruz" diyen Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin yeni Anayasasını kendi içinde tartışarak, katılımcı bir biçimde oluşturabilmesinin hem gerekli hem de mümkün olduğunu söyledi.

Ortak aklı ortaya çıkaracak açık tartışma platformunu ülkenin her yerinde oluşturmaya ihtiyaç bulunduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, şu görüşleri kaydetti:

"Bizler Anayasa Platformu Girişimci Grubu olarak bir araya geldik. Farklı kesimleri, farklı görüşleri temsil ediyoruz. Bir çok toplumsal konuda duruşlarımız aynı olmayabilir. Ancak yeni bir Anayasanın gerekliliği konusunda hem fikiriz. Bu gerçekler doğrultusunda, Anayasa Platformu girişimi olarak, yeni anayasa için Türkiye konuşmaları genel başlığı altında ulusal ve yerel çalıştaylarla bir açık tartışma ortamı başlatmaya; bu süreçle yeni anayasamızın nasıl şekillenmesi gerektiğine ilişkin ortak aklı oluşturmaya; tespitlerimizi TBMM'ye aktarmaya; demokratikleşme sürecini bu çerçevede bir bütün olarak ele almak suretiyle sivil toplum kuruluşları olarak katkı sağlamaya karar verdik."

Hisarcıklıoğlu soru üzerine, "yeni anayasa için Türkiye konuşmaları"nın, Nisan ayı içinde İstanbul Ulusal Çalıştayı ile başlayacağını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, daha sonra 12 kentte tartışma sürecinin devam edeceğini dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, 2007'de olduğu gibi Anayasa Platformunun yurt çapında örgütlü tüm meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla genişlemesini dilediklerini söyledi ve bu kesimleri katkı yapmaya çağırdı. Cnn Türk