Ordu´da Cemile ve Mehmet Atakan Deniz çifti, karşılıklı olarak birbirlerine boşanma davası açtı. Bu süre içinde mahkeme, geçici olarak çocuğun velayetinin anne Cemile Deniz´e verilmesine karar verdi.

Ancak Mehmet Atakan Deniz, eşinin ambulans hemşiresi olduğunu ve sürekli evlere girip çıktığını, çocuğunun salgın nedeniyle ağır risk altında olduğunu savunarak, velayetin kendisine verilmesi talebiyle 13 Temmuz´da mahkemeye başvurdu.

HaberTürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre Deniz, Ordu 2´nci Aile Mahkemesi'ne verdiği dilekçede, "Çocuğumun kronik bir rahatsızlığı var. Her iki kulağında da tüp var. Bağışıklık sistemi düşük ve alerjik yapıda bir çocuktur. Bu nedenle velayetin geçici olarak da olsa bana verilmesini istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, çocuğun velayetinin babasına verilmesine karar verdi. Mahkemenin verdiği kararda, koronavirüsün bulaş oranının yüksek olmasına dikkat çekilerek, "Geçici velayetinin babaya verilmesinin çocuğun yüksek yararına olacaktır" denildi.

Cemile Deniz´in avukatı İrfan Demir de karara itiraz etti. Avukat Demir, "Biz kararın iptali için başvurumuzu yaptık. Ben Cemile hanımın vekili olarak gerçekten büyük bir yara aldığını düşünüyorum. Şu anda sonuç bekliyoruz. Bu sonucun bir an önce verilmesi gerekiyor" dedi.

Cemile Deniz´in avukatı aracılığı ile itiraz ettiği karar için Ordu 2´nci Aile Mahkemesi, psikolog ve pedagoglardan oluşan uzman bilirkişi heyetinden rapor istedi. Bilirkişiler, anne ve babanın ayrı ayrı yaşadıkları ortamları inceledi. Çocuk da dahil psikolojik durumlarına bakıldı. Mahkeme heyeti, kararını uzmanların hazırladığı rapor sonrası açıkladı.

Buna göre mahkeme, sağlık çalışanı olması ve korona riski bulunması nedeniyle 5 yaşındaki çocuğun velayetinin anneden alınmasına dair kararından döndü. Annenin itirazını kabul eden mahkeme velayeti babadan alarak yeniden anneye verdi.

Mahkeme ara kararının gerekçesinde, "Her iki ebeveynin de velayet konusunda motivasyonunun yüksek olduğu, çocuğun ihtiyaçları konusunda bilgi sahibi oldukları ve velayet görevlerini üstlenmelerinde engel bir durumun olmadığı anlaşılmışsa da, müşterek çocuğun davacı yanında bir düzeninin kurulmuş olduğu, davacının çocuğunun bakımı konusunda samimi bir çaba ve gayret içerisinde olduğu, davacının çocukla var olan düzeninde acil müdahale edilmesini gerektirecek bir durum gözlenmediği" ifade edildi.

Gerekçede, "Çocuğun yaşı ve gelişim özellikleri itibariyle anne ilgi, sevgi şefkatine ihtiyaç duyduğu düşünüldüğünden velayetin anneye verilmesinin uygun olacağı kanaati oluşmuştur" denildi.