Samsun’da cübbeli yürüyüş

Samsun, 19 Mayıs 1919'un 100. Yılı'nı oldukça görkemli bir törenle kutladı. İldeki oteller günler öncesinden dolarken, vatandaşlar şehir dışından günü birlik Samsun'a gelmek zorunda kaldı. Samsun'daki törenlere avukatların ilgisi de yoğun oldu. TBB’de etkinliklere katılmak üzere Samsun’a gitti. TBB'yi temsil eden heyette Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin Özbek, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, TBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Sabri Erdal Güngör, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Asude Şenol, Av. Gültekin Uzunalioğlu, Av. Filiz Saraç, TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av. Uğur Uzer, TBB Disiplin Kurulu üyesi Av. Dilaver Erdoğan yer aldı.

Avukatlar cübbeli yürüdü, halk alkışladı

Heyet önce Samsun Barosu'nu ziyaret ederek, Samsun Baro Başkanı Av. Kerami Gürbüz ve baroya kayıtlı avukatlarla görüştü. Bu sırada çok sayıda il baro başkanı ve avukatlar da Samsun'a geldi. Daha sonra Feyzioğlu ve beraberindeki avukatlar, Çiftlik Caddesi'ne gitti. Burada toplanan avukatlar Onur Anıtı'na kadar cübbeleriyle yürüdü. Yürüyüş sırasında vatandaşlar Feyzioğlu ve avukatlara çok yakın ilgi gösterdi ve alkışlarla destek verdi.

Birliğin yolu güvenilir yargıdan, milli birliğin yolu etkin savunmadan geçer

Feyzioğlu ve avukatlar daha sonra Onur Anıtı önünde saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Feyzioğlu, Onur Anıtı’na Türkiye Barolar Birliği çelengi koydu. Feyzioğlu, daha sonra yaptığı konuşmada, Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını minnet ve şükranla andıklarını belirterek, “Birlik olmanın yolu güvenilir yargıdan, milli birliğin yolu etkin savunma hakkından geçer” diye konuştu.