İtalya’nın Avrupa Birliği ülkeleri içinde Türkiye’nin en büyük ikinci, Akdeniz bölgesi kapsamında ise en büyük ticari partneri olduğunu söyleyen Birlik Başkanı Sağkan, “İtalya’yla bu yakın ticari ortaklık, avukatlık mesleği açısından da önemli fırsatlar doğurmaktadır” dedi.

Sağkan, Türkiye’de 2000’e yakın İtalyan şirketinin faaliyet gösterdiğini ifade ederek, “Bu yatırımcılar, gerek yatırım öncesinde hukuki risklerinin analiz edilmesi bakımından bir danışmanlık hizmeti için gerekse yatırım süreçlerinde ve sonrasında ortaya çıkması muhtemel çok sayıda hukuki uyuşmazlıkta meslektaşlarımıza başvuracaklardır” ifadelerini kullandı.

TBB TAHKİM MERKEZİ’NİN ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Konuşmasında hukuk ve avukatlık örgütlerinin, tahkim süreçlerinde son derece etkili roller oynadıklarına dikkat çeken Sağkan, TBB Tahkim Merkezi’nin amaçları ve çalışmalarıyla ilgili de bilgi verdi. Birlik Başkanı, “Tahkim Merkezimiz, avukatların birbirleri ve iş sahipleri ile olan ilişkilerinde güveni sağlamaya, avukatlık mesleğinin saygınlığını korumaya, mesleki dayanışmanın sağlanması ve devamlılığına yönelik olarak, tahkime elverişli tüm uyuşmazlıkların adalete uygun ve ivedilikle çözümlenmesi amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir. Türkiye Barolar Birliği Tahkim Merkezi alanında tecrübeli, uzman ve profesyonel hakemlerin faaliyet gösterdikleri bir merkezdir” ifadelerini kullandı.

Yatırımların yapılabilmesi ve ticaretin gelişmesi için en önemli enstrümanın hukuk olduğunun altını çizen Sağkan, “Ülkelerin refahlarının kalıcı ve istikrarlı bir şekilde artırılması ancak hukukun üstünlüğü prensibine saygılı, hak ve özgürlükleri yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığıyla güvence altına alan hukuk devleti sistemleriyle mümkündür” dedi.

TBB’nin, Türkiye’de insan haklarına saygılı, demokratik, lâik, sosyal bir hukuk devletinin gerçek anlamıyla hayata geçirilmesinin, hukukun üstünlüğünün sağlanmasının öncü kuruluşlarından biri olduğuna dikkat çeken Birlik Başkanı, avukatlar ve meslek örgütleri olarak, tarih boyunca bu misyonu yerine getirdiklerini ve bundan sonra da getirmeye devam edeceklerini kaydetti. Sağkan sözlerini, “İtalyan dostlarımızın Türkiye ile sosyal, kültürel ve ekonomik iş birliği imkânlarını geliştirmek istemeleri bölgemiz ve dünya için özlediğimiz huzur ve barış ortamının da yaratılmasına vesile olacaktır diye umuyorum. Barışa giden yolun hukuktan geçtiğinin bilinciyle hukukun üstünlüğü mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha yineliyorum” ifadeleriyle noktaladı.