Türkiye Barolar Birliği'nde uygulanacak tedbirler şöyle sıralandı;

1- Uzaktan çalışabilecek tüm arkadaşlarımız evden çalışacaklardır. Birliğimize gelen telefonlar yine uzaktan çalışan çağrı merkezi görevlilerimiz tarafından ilgili kişinin cep telefonuna aktarılacaktır.

2- Birliğimiz Genel Evrak servisine gelen tüm belgeler, kargo paketleri ayrı bir bölümde özel kıyafetli personel tarafından dezenfekte edildikten sonra kayda alınıp ilgili birime ulaştırılacaktır.

3- HES kodu olmayan ziyaretçiler bina içerisine alınmayacak, zorunluluk halinde Litai Konukevi açık alanında görüşmeler yapılacaktır.

4- Ruhsat biriminde görev yapan arkadaşlarımızın dosya inceleme, yönetim kuruluna sunma, Adalet Bakanlığı’na gönderilme gibi işlemlerin tamamı uzaktan yapılacaktır.

5- Mesleğe yeni başlayacak meslektaşlarımızın Ruhsatname ve Kimlik işlemlerinde gecikmeye meydan verilmemeye çalışılacaktır.

6- Litai Konukevi rezervasyonları Ekim 2020 sonuna kadar %50 nin altına düşürülecek, burada yapılacak programlarda katılımcı sayıları en aza indirilecek, yemekli toplantı vs yapılmayacak, etkinlik süresi en aza indirilecektir.

7- Koşulların değişmesi durumunda yeniden değerlendirme yapılacaktır.