ANKARA (ANKA) – AKP’nin hazırladığı Anayasa değişikliği teklifinin, TBMM Başkanlığı’na sunulmasının ardından, şimdi teklifin komisyon ve Genel Kurul çalışmaları için takvimi belirleniyor. Teklifin 7 Nisan Çarşamba günü TBMM Anayasa Komisyonu’nda ele alınacağı ve komisyonda görüşmelerin 3 günlük bir sürede tamamlanacağı öngörüldü.
TBMM Başkanlığı’na sunulan Anayasa değişikliği teklifinin, Komisyon ve Genel Kurul görüşmelerinin Nisan Ayı’nda tamamlanması planlanıyor.
AKP, teklifin komisyon ve Genel Kurul çalışmalarını hızla tamamlamayı planlarken, 7, 8 ve 9 Nisan günleri TBMM Anayasa Komisyonu’nda, Genel Kurul’da ilk turun ise 13,14,15, 16 ve 19, 20, 21, 22 Nisan tarihlerinde yapılması planlanıyor. Anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri sırasında Genel Kurul Cuma günleri de çalışacak.
Anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerinin ilk turunun, Genel Kurul’da 8 günde ve 160 saatlik bir maratonun ardından geçmesi düşünülüyor. İkinci tur görüşmelerinde ise sadece oylama yapılacağından daha az bir süre öngörülüyor.(ANKA)
(BK/ÖMR)



  ANAYASA ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ FARKLI GÖRÜŞLER İÇİN TIKLAYINIZ.