Anayasa Mahkemesinde yapılan sertifika törenine Başkan Zühtü Arslan, Kurum yöneticileri ile tetkik hâkimleri katıldı.

Başkan Arslan törende yaptığı konuşmada bireysel başvuru temelinde kurumlar arası ilişkilerin geliştirilmesinin önemini vurguladı. Anayasa Mahkemesinin asli görevlerinden biri olan bireysel başvuruya diğer paydaşların özellikle de yüksek yargı kurumlarının sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Başkan Arslan, kararların oluşması ve icrası aşamasında da bu iş birliğinin devam etmesinin gerekliliğini dile getirdi.

Başkan Arslan hukukun, siyasetin ve toplumun ortak sorumluluğunun kurumlara sahip çıkarak buralarda yapılan çalışmaların geleceğe aktarılmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Birlikte bu ülkeye ve bu ülkenin insanına hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Başkan Arslan sağlıklı, huzurlu, başarılı daha iyi bir yıl temennisinde bulundu.

Konuşmasının ardından tetkik hâkimlerinin görüş ve önerilerini dinleyen Başkan Arslan, hizmet içi eğitim programını tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi. Başkan Arslan hatıra fotoğrafı çektirdiği tetkik hâkimlerine meslek yaşamlarında başarılar diledi.

Danıştayın 10 tetkik hâkimini hizmet içi eğitime katılmak üzere Anayasa Mahkemesinde görevlendirmesiyle başlayan eğitim süreci dört ay sürdü.

Bireysel başvuru kararlarının yargısal aktörler tarafından takibinin bireysel başvurunun etkinliğine katkı sağlayacağı gerçeğinden hareketle düzenlenen eğitimde tetkik hâkimleri bireysel başvuruların inceleme usulünü ve karar süreçlerini gördü.