Kamu kurumlarına bugüne kadar çok sayıda hizmet binası, okul, hastane, karakol ve kampus kazandıran TOKİ, HSYK'ya yeni bir bina yapmak için harekete geçti. HSYK hizmet binası yapım işini kapsayan protokol, TOKİ Başkan Vekili Ahmet Haluk Karabel ve HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya arasında imzalandı. Yeni hizmet binasının mimari ve teknik özellikleri ise, kurumun ihtiyaç ve taleplerine göre belirlenecek.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan HSYK Başkan Vekili Ahmet Hamsici, Amasya Adalet Sarayı'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a HSYK'nın bina ihtiyacından bahsettiklerini ve Başbakan'ın konuyla yakından ilgilendiğini belirterek, "Çok kısa sürede arsa tahsisi yapılarak protokol aşamasına gelindi. İçinde bulunduğumuz bina bizim değil. Birkaç kurumla aynı binayı paylaşmak zorunda kalıyoruz" dedi. Hamsici, TOKİ'nin inşa ettiği konutları her yerde gördüğünü ve başarılı bulduğunu ifade ederek, yabancı heyetlere göğüslerini gere gere 'Burası bizim binamız' diyeceklerini dile getirdi.

HSYK II. Daire Başkanı Nesibe Özer ise kurumun bağımsız duruşu için müstakil bir binada hizmet vermesinin önemine işaret ederek, "Şu an tarihi bir gün yaşıyoruz. Çünkü, HSYK'nın bağımsız ve bağlantısız durumunun dış dünyaya sembolik olarak ifade edilebilmesi için müstakil bir binaya ihtiyacımız vardı. TOKİ'ye güveniyoruz. Türkiye'nin birçok yerinde, şehir girişlerinde uydu kentler ve başarılı gecekondu dönüşüm projeleri ortaya koydu" diye konuştu.

TOKİ Başkan Vekili Karabel de, 507 bin 374 konut rakamına ulaşmış olan TOKİ'nin, hazine yardımı almadan kendi kaynağını kendisinin ürettiğini belirterek, Bakanlıklar ve kamu kurumlarıyla imzalanan protokoller kapsamında okul, yurt, pansiyon, spor salonu, stat, kütüphane, hastane, hizmet binaları, karakollar, afet konutları, ticaret merkezi, sevgi evleri ve engelsiz yaşam merkezleri ürettiklerini bildirdi.

Bugüne kadar yaptıkları binalar hakkında da bilgi veren Karabel, "Cumhuriyet'in ilk yıllarında her ilde devlet hastanesi yoktu. Yeni dönemde illerin yanı sıra ilçelere de hastane yapıyoruz. 200 hastane ve sağlık ocağı, 715 okul, 771 spor salonu, 53 bin kişilik stadyum yaptık. Çevre düzenlemeleri kapsamında, 17 milyon metrekare yeşil alan düzenlemesi ile 3,7 milyon ağaç dikimi ve 5,6 milyon çalı peyzajı yaptık. 5-6 ay gibi kısa bir sürede afet konutlarını yapıp afetzedelere teslim etmeye çalışıyoruz" dedi.


İHA