Çankaya ilçesi Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı'nda 5 Mart günü meydana gelen olayda, Ö. Ö., otomobiliyle kırmızı ışıkta geçerek kavşağa girdi. Bu sırada diğer yoldan kavşağa giren 06 ... 5854 plakalı otomobilin sürücüsü Boğaçhan Y., uyarmak için korna çaldı. Diğer otomobil sürücüleri de korna çalarak kırmızıda geçen sürücüye tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine Ö., aracını yolun ortasında bırakıp, bagajdan aldığı çekiçle 06 ... 5854 plakalı otomobilin sürücüsü Boğaçhan Y.’a saldırdı. Otomobilin içinde kalan Y. da camdan tekme atarak çekiç darbelerini savuşturmaya çalıştı. Çevredekilerin araya girmesi üzerine Ö., aracına binerek bölgeden uzaklaştı. Olay anını cep telefonu kamerasıyla çeken diğer sürücülerin görüntüleri sosyal medyada paylaşması üzerine Ö., gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ö. hakkında, 'mala zarar verme', 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak', 'silahlı tehdit', 'hakaret', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'yaralamaya teşebbüs' ve 'ulaşım aracının alıkonulması' suçlarından 34 yıl 2 aya kadar hapis cezası istemiyle Ankara 65’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

4 SUÇTAN CEZA ALDI

Ankara 65’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına sanık Ö. ve avukatları katıldı. Mahkeme, önceki celse savunmaların tamamlandığını belirterek mütalaa için Cumhuriyet Savcısına söz verdi. Savcı, müşteki Boğaçhan Y.’ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle ‘hakaret' ve 'mala zarar verme’ suçlarından düşme, ‘silahlı tehdit’ suçundan suçun vasfı oluşmadığından beraat, 'kasten yaralamaya teşebbüs’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokmak’ ve ‘ulaşım aracının alıkonulması’ suçlarından sanığın cezalandırılmasını talep etti. Mütalaaya karşı savunmasını yapan sanık, pişman olduğunu, suç işlemek kastıyla hareket etmediğini belirterek beraat ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti savcının görüşü doğrultusunda sanığa 'kasten yaralamaya teşebbüs’, ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘trafik güvenliğini tehlikeye sokmak’ ve ‘ulaşım aracının alıkonulması’ suçlarından 11,5 yıl hapis cezası verdi. Sanığın tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak hükümle birlikte tahliyesine karar verildi.

Mahkeme, sanığa "silahla kasten yaralama" suçundan 6 ay, "trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan" 1 yıl, "ulaşım aracının alıkonulmasından" 2 yıl, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçundan da 8 yıl hapis yıl cezası verdi.

'KÜFREDİNCE ÖFKE KONTROLÜMÜ KAYBETTİM'

Sanık Ö., olay günü hasta olan çocuğuna yetişmek için acele ettiğini, önündeki araçlar peşinden gittiği için ilk anda kırmızı ışıkta geçtiğinin fark etmediğini belirterek, "Bu sırada bir araç korna çalarak beni uyardı. Ben de camı açıp, ‘Ne yapayım önündekini mi ezeyim’ diye karşılık verdim. Küfredince öfke kontrolümü kaybedip araçtan indim. Aşağı inmesini istediğimde koltuğa doğru yatınca bir şey aldığını düşündüm. Bunun üzerine araca giderek bagajdan çekici aldım. Tekrar küfredince cama vurdum. Bir süre sonra olay yerinden ayrıldım. Kimseyi alıkoymadım. Sadece camı kırdım. Olaydan dolayı çok pişmanın. Mahkeme huzurunda kendisinden özür diliyorum" dedi.