İstanbul Havalimanı’nda 25 Nisan 2019’da Bodrum’a gitmek için beklediği sırada uçağın gecikmesine sinirlenen Fatma E., havayolu şirketinin yer hizmetleri görevlisi Tuğçe Sevi ile tartıştı.

Diğer yolcuların çektiği tartışma görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından E. hakkında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Hazırlanan iddianamede E.’in, “hakaret” ve ““halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçlarından 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Kabul edilen iddianame sonrası sanık Fatma E.’in yargılanmasına Gaziosmanpaşa Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına yarın başlanacak.

“STRES ALTINDAYDIM”

Yayınlanan görüntülerde Es.’in Tuğçe Sevi’ye, “Bakın 1 saat oldu hala öğrenemiyorsunuz bunları. ... kadar aklını çalıştır” diyor. Sevi’nin, “Ne diyorsun? Düzgün konuş benimle” diyerek üstüne yürümesinin ardından E., “Hop hop temas yok. Ben çingenelerle temas etmiyorum. Sokak süprüntüsü” diyerek geri çekiliyor. Görüntülerde diğer yolcuların da E.’e tepki gösterdiği duyuluyor.

Sanık E., iddianamede yer verilen ifadesinde, olay anında stres altında olmasından dolayı suça konu kelimeleri kullandığını savunarak, “Çingene” kelimesini de “saldırgan” anlamında kullandığını ileri sürdü. (Damla Güler / Hürriyet)