Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı ve Anayasa Mahkemesi Üyesi Celal Mümtaz Akıncı’nın 31 Ocak 2022 tarihinde emekliliğe ayrılması nedeniyle Yüce Divan Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Başkanvekili Hasan Tahsin Gökcan, üyeler ve Uyuşmazlık Mahkemesi üyeleri katıldı.

Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanlığına seçilen Muammer Topal, görev süresi sona eren Celal Mümtaz Akıncı’dan görevi devraldı. Celal Mümtaz Akıncı, hizmetlerinden dolayı kendisine plaket sunan Muammer Topal’a yeni görevinde başarılar diledi.

2010 yılından bu yana Mahkemede inançla, şevkle ve disiplin içinde üyelik yeminine bağlı kalarak hizmetlerini yürüttüğünü ve çok güzel günler geçirdiğini belirten Celal Mümtaz Akıncı tüm Mahkeme çalışanlarına teşekkür etti.

Veda Töreni’nde yaptığı konuşmada mahkemenin kadıya mülk olmadığını hatırlatan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Celal Mümtaz Akıncı’ya emeklilik yaşamında sağlık ve mutluluk diledi.

Konuşmaların ardından Başkan Arslan, Celal Mümtaz Akıncı’ya Onur Belgesi ve hizmetlerini simgeleyen armağanlar sundu. Katılımcılarla vedalaşan Celal Mümtaz Akıncı alkışlarla Mahkemeden uğurlandı.