Alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri, yargının daha etkin ve verimli bir biçimde çalışabilmesi için yargının yanında yer alan ve onunla yan yana yürüyen, etkin ve barışçıl hukuksal korunma yöntemleri bütünüdür.

Kişilerin uyuşmazlıklarını arabulucu yardımıyla çözmeleri özel hukuk alanında yaygın bir şekilde dava şartı haline gelmektedir. Taraflar sözleşmelerinde bir ihtilaf çıktığında, tercih ettikleri uyuşmazlık çözüm merkezinde önce arabuluculuk sonra tahkim yönteminin uygulanacağını önceden kararlaştırabilirler. Arabuluculuk sonrasında uyuşmama halinde aynı arabulucuyla veya başvurdukları tahkim merkezinin önereceği ya da kendilerinin seçecekleri bir hakem ile tahkim yöntemiyle devam edebilirler.

Tüm bu uygulamalarda ülkemizde arabuluculuk yanında tahkim eğitimi de hem arabulucuların hem de hakem adaylarının yoğun ölçüde tercih ettikleri bir eğitim haline gelmiştir.

Daha önce sadece avukatların yoğun katılımının olduğu “Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları ve Tahkim Sertifika Programı” eğitimlerine artık hukukçular, hakemler ve hakem adayları da ilgi gösteriyor.

Avukatlar, hakemler ve hakem adayları, güçlü akademik kadrosu ve yüksek teknolojik alt yapısı nedeniyle Beykoz Üniversitesi’nden konuyla ilgili eğitim programlarının açılmasını talep ettiler. Beykoz Üniversitesi de avukatların ve meslek mensuplarının bu isteği doğrultusunda “Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları ve Tahkim Sertifika Programı” programını hazırladı.

Eğitim T.C. Adalet Bakanlığı tarafından UYGUN görülmüştür.!

Üniversite, eğitim programının içerik ve yöntemi için, ülkemizde arabuluculuk hizmetlerinin düzenli ve verimli olarak yürütülmesini sağlayan ve konuyla ilgili bilimsel çalışmaları teşvik eden ve destekleyen T.C. Adalet bakanlığı tarafından 05.06.2020 Tarih 73590746-/E.81/13446 sayı numaralı evrak ile bakanlıkça uygunluk almış.

Master ve doktora dersleri yerine sayılabiliyor!

Eğitim programı, katılımcıların, yüksek lisans, doktora gibi akademik kariyerlerinde de kullanabilmeleri için Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS) ile ilişkilendirilmiş. 

Eğitim sonunda katılımcılar için “Sertifika”, “Transkript” ve Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nın “OLUR” yazısı düzenleniyor.

Avukatlar, hakemler ve hakem adayları yoğun ilgi gösteriyor!

Bu eğitim programına özellikle avukatlar ve hakem adayları yoğun ilgi gösteriyor.

Hakemlerin kontenjanı doldurması nedeniyle, üniversite, özellikle avukatlar ve hakem adaylarının da eğitime katılabilmeleri için yeniden program açmak zorunda kaldı.

Yoğun talep var sınırlı sayıda başvuru kabul ediliyor!

Eğitim programı,  T.C. Adalet Bakanlığı uygunluğu ve AKTS (Kredili Eğitim Sistemi) ile ilişkilendirilen ilk olma özelliğini taşıyor olması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Programa sınırlı sayıda başvuru kabul ediliyor.

İnternetten ve Sınırsız Sayıda Erişim!

Korona pandemi süreci nedeniyle internet üzerinden yapılan ve ülkemizin her noktasından rahatlıkla erişilebilen eğitimler, avukatlara, hukukçulara, hakemlere ve hakem adaylarına çok ciddi bir fırsat sunuyor.

Detaylı bilgi ve başvuru için TIKLAYIN.