Enis YILDIRIM / HABERTÜRK

İSTANBUL Dünya Ticaret Merkezi ile CNR Fuarcılık şirketi arasında fuar salonlarının tahliyesi davasındaki rüşvet skandalının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Mali Suçlar Şubesi’nin yürüttüğü soruşturma, çok sayıda rüşvetçiyi de ortaya çıkardı.

SORUŞTURMA DOSYASINDA
Yargıtay’daki bazı dosyalar için Yargıtay 6. Hukuk Dairesi’nde memur olarak görev yapan Bekir A.’ya rüşvet verdiği belirlenen Rizeli Ahmet Y.’nin, AK Parti Milletvekili Bayramoğlu ile olan davası için de yardım istediği soruşturma dosyasına girdi. Dosyadaki belgelere göre, Ahmet Y. 6 Ocak 2010 günü Bekir A.’yı telefonla arayarak, “O AK Parti Milletvekili var ya! Ali Bayramoğlu, onunla davalıyım ben. Seversiniz onları siz. 12’ye gelecek onu unutmayalım” dedi. Bekir A. ile Ahmet Y. arasında iki ayrı telefon görüşmesi olduğu tespit edildi.

‘Siz artık seversiniz onu’

6 OCAK tarihinde ikili arasında yapılan görüşme:

AHMET: Bir tane daha 12’ye gelecek. Temyiz edeceğim onu.
BEKİR: İyi.
AHMET: O AK Parti Milletvekili Ali Bayramoğlu var ya, onunla davalıyım ben.
BEKİR: He..he..
AHMET: Artık siz çok seversiniz onu.
BEKİR: Hee.
AHMET: Behçet sever onları.
BEKİR: Severler canım.
AHMET: Ben bir program yapıyorum. Bolu Dağı biraz düzelsin, felekten bir gece çalalım.
BEKİR: Tamam.

‘Güzel bir misafirin var’

YARGITAY’da hâkimlerle avukatlar arasındaki irtibatı, Bekir A.’nın sağladığı ortaya çıktı. Ünlü eğlence merkezi Reina’nın işletmecisi Mehmet Koçarslan’ın da İstanbul’da ağırladığı Bekir A.’nın, hâkimlerle ‘samimi’ konuşmaları teknik takibe takıldı. Soruşturma dosyasındaki kayıtlara yansıyan o konuşmalardan biri şöyle:

Bekir A.: Ziyaretçiniz var çabuk gelin kafedeyiz. Valla güzel bir bayan İstanbul’dan geldi sizi soruyor.
Hâkim B.T.: Hadi lan, kimmiş. Oğlum puş..k yapma. 20 dakikaya oradayım.

Hâkimleri yaktılar

ÇETE, bazı hâkimlerin de başını yaktı. Çete üyeleriyle telefonda görüşen ve soruşturma dosyasına giren 3. Hukuk Dairesi’nden A.Ö., 11. Hukuk Dairesi’nden Y.Z.A., 12. Hukuk Dairesi’nden F.K., L.T., 14. Hukuk Dairesi’nden B.Ü., 17. Hukuk Dairesi’nden A.V., 6. Hukuk Dairesi’nden Y.İ., 13. Hukuk Dairesi’nden N.Ş., Tetkik hâkimler Ş,K., B.T., M.C., emekli hâkimler H.D., E.T. ve H.E. hakkındaki soruşturmanın Adalet Bakanlığı tarafından yapılacağı öğrenildi.