Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, YARSAV'ın Adalet Bakanı Sadullah Ergin hakkındaki suç duyurusuna, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın görevsizlik kararı vermesini, "Yargının baskı altına alınmasının en açık göstergesidir" şeklinde değerlendirdi.

Eminağaoğlu konuya ilişkin ANKA'ya yaptığı açıklamada, YARSAV'ın suçduyurusunun öncelikle HSYK'nın çalışmalarını devam ettirmesi yönünde olduğunu vurguladı. Eminağaoğlu, "Adalet Bakanlığı bir genelge yayınlıyor ve bir başsavcı gözaltına alınıyor. YARSAV bakanlık hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Fakat bu dikkate alınmıyor. Bu nasıl çelişkidir" dedi.

Savcılığın kararının adaletin iktidar için işlediğinin en iyi göstergesi olduğunun altını çizen Eminağaoğlu, "Bu yargı için bir testtir. Bu testten geçemediler. Yargı baskı altına alınıyor. Savcının kararı ile iki ayrı işlem ortaya çıkmıştır. Bu kararla yargının nasıl ortamda bulunduğu ortaya çıkmıştır. Yargının baskı altına alınmasının en açık göstergesidir" diye konuştu.(ANKA)
(EMR/ÖMR)