Salgının başından beri işlerini aksatmadan yürütmeye çalışırken virüse yakalanan ve 3 hafta önce belirtiler üzerine kaldırıldığı hastanede tedaviye alınan Kısık, önceki gün hayatını kaybetti.

TORUNUNU GÖREMEDİ

Kısık’ın ölümü yargı camiasını yasa boğdu. Ordu Kumrulu olan Zülkarneyn Kısık, evli ve iki çocuk babasıydı. Geçen hafta ilk kez torun sahibi oldu. Ancak yakalandığı koronavirüs hastalığı nedeniyle yaklaşık 3 haftadır Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde entübe olarak tedavi altında olduğu için torununu hiç göremeden hayatını kaybetti. Zülkarneyn Kısık sırasıyla Sivas Kangal, Bingöl Karlıova, Ordu Perşembe ve Ünye Cumhuriyet savcılığı görevlerinde bulunduktan sonra Zonguldak Ereğli Başsavcılığı, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği ve en son Büyükçekmece Başsavcı Vekilliği görevinde bulundu.

BAKAN GÜL, CENAZE TÖRENİNE KATILDI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül,  yeni tip koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcıvekili Zülkarneyn Kısık’ın cenaze törenine katıldı.

Zülkarneyn Kısık için Eyüpsultan Cami'nde cenaze töreni düzenlendi. Törenin ardından Kısık'ın Türk bayrağına sarılı naaşı Edirnekapı'daki Tokmaktepe Mezarlığında bulunan aile kabristanına defnedildi.

Cumhuriyet savcısı Zülkarneyn Kısık, 10 Mayıs 1959'da Ordu'nun Kumru ilçesinde dünyaya geldi. Kısık, Sivas'ın Kangal ilçesi, Bingöl'ün Karlıova ilçesi, Ordu'nun Perşembe ve Ünye ilçelerinde cumhuriyet savcılığı, Zonguldak Ereğli'de Başsavcılık ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliği ve Büyükçekmece Başsavcıvekilliği yaptı.