Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin istifasının ardından kurula Yargıtay kontenjanından katılacak 3 asıl ve 3 yedek üye dün Yargıtay Genel Kurulu toplantısında belli oldu. Yargıtay’da YARSAV’a üye olan ya da yakınlığı ile bilinen adayların seçilmesi dikkatlerden kaçmadı. Diğer yandan HSYK’ya yollayacağı iki ismi belirleyen Danıştay da tercihini YARSAV üyelerinden yana yaptı.

Eminağaoğlu’na yakın isimler
Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Üyesi Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu: YARSAV’ın kuruluş yılı olan 2006 yılından 2008’e kadar dernek üyeliğini sürdürdü. Hacımahmutoğlu’nun YARSAV üyeliği boyunca dernek aidatlarını ödemediği iddia edilmişti. Hacımahmutoğlu, İlhan Cihaner’i gözaltına alan Erzurum Özel Yetkili savcılarının yetkilerinin kaldırılması için verilen kararı desteklemişti.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyesi Ahmet Karayiğit: 2007 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Karayiğit, 3 yıl Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptı.

Yargıtay 7. Hukuk Dairesi üyesi Ulvi Yüksel: Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun YARSAV Başkanlığı yaptığı dönemde derneğe üye olmuş, ancak kısa bir süre önce istifa etmişti.

Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Erkan Öztürk: YARSAV yönetimine yakın isimlerden olan Öztürk, 2005 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi üyesi Ömer Hicri Tuna: İzmir Hâkimi olarak görev yaptığı dönemde Yargıtay üyeliğine seçilen Tuna, mevcut YARSAV yönetiminden rahatsız olan isimler arasında yer alıyor.

Yargıtay 13. Hukuk Dairesi üyesi Rahmi Ünal: Ünal, 2008 yılında Yargıtay üyeliğine seçildi. Yargıtay’da gerçekleştirilen seçimlerde Ünal kurula yedek üye olarak seçildi.




 
Danıştay da YARSAV’dan seçti

Danıştay kontenjanından HSYK’da görev yapacak iki üyenin ismi de dün belirlendi. Danıştay’da yapılan seçimlerde Zeynep Kavlak ve Ziya Özcan kurulun yeni yapısında görev yapacak isimler oldular.

2005 yılında Danıştay üyeliğine seçilen Kavlak, mazbatasını dönemin Adalet Bakanı Cemil Çiçek’ten aldı. Kavlak’ın YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan ile yakın dost olduğu ileri sürülüyor.

Ankara 1.İdare Mahkemesi Başkanlığı yapan Özcan, geçen yıl Danıştay üyeliğine seçilmişti. Özcan YARSAV’ın kurucu üyeleri arasında yer alıyor.




(Taraf)