Eski Başkan Ömer Faruk Eminağaoğlu, oy kullandıktan sonra yönetim kurulu üyelerinin yanına geldi. Bütün Kurul üyeleri ayağa kalkarak Eminağaoğlu ile tokalaşırken YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan'ın soğuk tavrı dikkat çekti. Tarhan, ayağa kalkmazken kerhen Eminağaoğlu'nun elini sıktı.

Ankara'da toplam 2267 seçmen oy kullandı. Hakim ve savcılar, eşleri ve çocukları ile oy kullanmaya geldiler. HSYK seçimlerinde bölünme yaşandığı öne sürülen YARSAV yöneticileri son ana kadar kulis yaptı. YARSAV'ın listesinden seçime giren ve ulusalcı görüşleriyle tanınan Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın, YARSAV Başkanı Tarhan oy kullanırken sandığın başında beklemesi dikkat çekti. Dernek yöneticileri, seçim süresi boyunca adliyede toplantı üstüne toplantı yaptı.

İKİYE BÖLÜNEN YARSAV, 27 KASIM'DA OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİDİYOR

Öte yandan YARSAV, 27 Kasım'da olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Bu karar HSYK üyeliği seçimi için sandıkların kapandığı sırada dernek yönetimi tarafından kamuoyuna sızdırıldı. Daha sonra da yazılı bir açıklama yapıldı. YARSAV'da Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun HSYK üyeliği için alternatif liste hazırlaması dernek içinde tartışmalara sebep olmuş, Başkan Emine Ülker Tarhan'ın da olağanüstü kongre kararı aldığı öne sürülmüştü. (Zaman)