Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu’nun (TÜBAKKOM) hazırladığı basın açıklaması tüm Barolarda olduğu gibi Adana Barosu’nda da yapılan basın toplantısıyla okundu.  

Adana Barosu Avukatlar Salonu’nda TÜBAKKOM tarafından yapılan basın açıklamasını okuyan Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Ayça Kara Sığırcı “Sadece ülkemizde değil dünyanın birçok ülkesinde kadınlar adalet, eşitlik, özgürlük mücadelesi veriyor. Yanı başımızda, İran'da Mahsa Amini'nin başörtüsü gerekçe gösterilerek öldürülmesinin ardından güçlenen kadın hareketini selamlıyoruz. Mücadeleleri mücadelemizdir. Kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasının devletin sorumluluğunda olduğunu” dile getirdi.

Ardından Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından hazırlanan basın açıklamasını okumak üzere kürsüye çıkan Merkez Başkanı Av. Deniz Eylem Coşkun Durmuş “Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi olarak, her gün olduğu gibi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde de, Cumhuriyet, Anayasa ve Kanunlar ile elde ettiğimiz hakları ortadan kaldıracak değişikliklerin karşısında olduğumuzu ve kadına karşı şiddetin ortadan kaldırılması için mücadelemizi dayanışma ruhuyla sürdüreceğimizi, son olarak İstanbul Sözleşmesinden Vazgeçmediğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasına Adana Barosu Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli, Adana Barosu Genel Sekreteri Av. İlker Mengü, Kadın Hakları Merkezi Koordinatörü Av. Ayça Kara Sığırcı, Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi Üyeleri ve birçok avukat katıldı.