İSTANBUL - Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve rahatsızlanması üzerine İstanbul Üniversitesi (İÜ) Kardiyoloji Enstitüsüne kaldırılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatı Şeref Dede, bilgileri çerçevesinde kamuoyunu bilgilendirmek ve gerçek haberi vermek için çalıştıklarını belirterek, ''Öğrendiklerimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız. Daha henüz ifademize müracaat edilmedi'' dedi.

Aziz Yıldırım'ı kaldığı İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsünde ziyaret etmek için gelen avukatı Şeref Dede, çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''Aziz Yıldırım anjiyo olacak mı?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Ben böyle bir şey söylemedim, nereden çıkardınız? Bunu biz bilemeyiz, doktorlar bilir. Bu bir sağlık meselesi. Sağlık konusunda ben açıklama yapabilir miyim? Ben hukuki konuda yaparım biliyorsam. Ben avukatım, sağlık konusunda doktorlar gerekli tetkikleri yapıyor. Gerekli açıklamayı doktorlar yapar'' dedi.

Dede, soruşturmanın gizliliğinin bulunduğunu belirterek, ancak medyada günlerdir anlaşılmaz bir biçimde yayın yapıldığını söyledi. Aziz Yıldırım ile bugün hastanede görüşmediklerini ifade eden Dede, doktorların gerekli araştırmaları ve incelemeleri yaptıklarını kaydetti.

'HER ŞEY YOLUNDA GİDİYOR'
Dede, bir başka soru üzerine soruşturmayı yürüten bir savcılık makamının olduğunu vurgulayarak, ''Her şey yolunda gidiyor. Savcılık makamı bu konuda gizlilik içinde bir soruşturma yürütüyor. Emniyet teşkilatı bu soruşturmaya devam ediyor. Biz de bilgimiz çerçevede kamuoyunu bilgilendirme, gerçek haberi vermek için çalışıyoruz. Öğrendiklerimizi tüm kamuoyu ile paylaşırız. Daha henüz ifademize müracaat edilmedi. İfademize müracaat edilmeyen bir konuda ben nasıl bilgi verebilirim'' diye konuştu.

''Yayın yasağı talebiniz olmuştu. Mahkeme bunu kabul etti mi?'' şeklindeki soru üzerine Dede, ''Ben buraya başka bir şey için geldim. Başka avukatlar da var'' demekle yetindi.

Aziz Yıldırım'ın, Koşuyolu Hastanesine sevk edileceğine ilişkin soru üzerine Dede, bu konuyla ilgili bir bilgisinin olmadığını söyledi. ''Elinizdeki suçlama ne?'' şeklindeki soruya Dede, ''Hepiniz biliyorsunuz'' karşılığını verdi.

Savunmayı nasıl yapacakları sorulan Dede, suçlamayı öğrenince buna cevap vereceklerini belirtti. Bir gazetecinin ''Henüz savunmayı nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz yani?'' demesi üzerine Dede, ''Hayır, Aziz Bey ile ilgili olarak bilmiyorum'' dedi.

Bu arada açıklama sırasında avukat Dede ile basın mensupları arasında ileAziz Yıldırım'ın, geçmişte takibinin yapıldığı Koşuyolu Hastanesine sevkini istediği, ancak İÜ Kardiyoloji Enstitüsünde gerekli donanımın bulunduğu belirtilerek, bu talebin reddedildiği öğrenildi.



ntvmsnbc ve Ajanslar