Gül'ün, yargı kriziyle ilgili  bugünkü ilk görüşmesi Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'laydı. Köşk'te 1 saat süren o görüşmenin ardından Karadağ Büyükelçisi güven mektubu sundu. Program sırasında gazeteciler Gül'e son dönemde yaşananları sormak istedi. Gül ise, eliyle soru almayacağını işaret etti.

Ancak gazetecilerin ısrarlı soruları karşısında, "Herkesle görüştüğünü" söyledi ve devrede olduğunun sinyalini verdi.

Kılıç: "Yargı reformuyla ilgili görüşlerimiz soruldu"

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, da Sheraton Otel'de düzenlenen bir toplantıya gelişinde gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dün yaptığı görüşmeye ilişkin sorularını yanıtladı.

Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in de dünkü görüşme sonrasında ifade ettiği gibi Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisine de yargı reformuyla ilgili düşüncelerini sorduğunu ifade etti.

Kılıç, "Daha önce de ifade ettiğimiz gibi Adalet Bakanlığı, bu konuda yapmış olduğu hazırlıklarla ilgili bize bir çağrıda bulunmuştu, bizim düşüncelerimiz sorulmuştu. Biz Adalet Bakanlığı'na 'Herhangi bir düşünce belirtemeyeceğimizi' ifade ettik. Sayın Cumhurbaşkanı ile de bu çerçeve içinde bir görüşme olmuştur. Önümüze gelme ihtimali olan bir konuda herhangi bir görüş bildirmemiz, herhangi bir düşünce bildirmemiz mümkün değildir. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanı ile bir görüşmemiz olmuştur ve sadece bu kapsamda konular tahlil edilmiştir. Olay bundan ibarettir" dedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya da AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ile AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş'un açıklamalarıyla ilgili inceleme başlatılıp başlatılmadığının sorulması üzerine "Hayır, öyle bir açıklamamız yok" dedi.

Gül, Ergin'i kabul edecek

Cumhurbaşkanı'nın Adalet Bakanı Sadullah Ergin'i de kabul etmesi bekleniyor.

Gül dün de hükümetin sert eleştirilerine hedef olan yüksek yargının iki başkanı yani Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve Danıştay Başkanı Mustafa Birden'i kabul etmişti.


CNN TÜRK