Eskişehir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar eski icra müdürü S. D., kardeşi İ.D. (42) ve tutuksuz yargılanan diğer kardeş H. D. (36) ile avukatlar katıldı.

Hakkında 'zimmet' suçundan dava açılan S.D., duruşmada tahliyesini talep ederken, “Yaptığım hatanın savunulacak bir tarafı yok. Yaptıklarımdan pişmanım.

Doğal olarak az ceza almak isterim. Parayı ödeme hususunda tahliyemi istiyorum. Eğer, tahliye olursam zararı gidereceğim” dedi. Sanık S. D.’in tutuklu kardeşi İ. D. de tahliyesini isterken, mahkeme iki kardeşin de tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

OLAY NEYDİ?

Eskişehir 6'ncı İcra Müdürü S. D., yılbaşında yapılacak denetimlerden önce geçen Aralık ayında firar ederek ortadan kayboldu. Bir yakınını avukata gönderen D., zimmetine para geçirdiğini ve miktarın tespit edilerek, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi.

Avukatın, savcılığa ihbarda bulunmasıyla başlatılan soruşturma sonunda S. D. ve kardeşleri H. ile İ. D.’in İstanbul’da kiraladıkları bir evde saklandığı tespit edildi. 

‘Zimmet’ soruşturması kapsamında Eskişehir ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bağcılar’daki eve baskın yaptı.

S. D.  ve 2 kardeşi gözaltına alındı. Evli ve 2 çocuk babası S. D. ile İ. D. tutuklandı, H. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sanık S. D. hakkında Eskişehir 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne ‘zimmet’ suçundan, kardeşleri hakkında da ‘suça yardım etmek’ suçundan 12'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.