İSTANBUL- İstanbul Başsavcılığı’na başvuran ‘Malatya Zirve Yayınevi’ davasının müdahil avukatları, cinayetin ‘Ergenekon’ soruşturması kapsamında incelenmesini talep etti.
Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelerek Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz’le görüşen avukat Orhan Kemal Cengiz, Erdal Doğan ve Murat Dinçer, çıkışta açıklama yaptı. Cengiz, Savcı Öz ile bazı paralel düşünce ve görüşler  taşıdıklarını kaydetti. Öz’ün Ergenekon davasının işleyişi nedeniyle büyük bir iş yükü altında olduğunu belirten Cengiz, Malatya’daki cinayet ve Ergenekon davalarının her biri için ayrı bir savcı görevlendirilip bu dosyaların eşleştiği ve paralellik teşkil ettiği noktaların tespit edilmesi gerektiğini söyledi. Erdal Doğan da Dink cinayetinde hiç yol alınmadığını ve hakkında dava açılan kişilerin tetikçilerle sınırlı kaldığını savunarak, Malatya’daki davanın da suç üstü yakalanan sanıklarla sürdürüldüğünü ifade etti. Doğan, gelen ihbarların bu cinayetin boyutlarının çok daha geniş olduğunu gösterdiğini ileri sürdü.
Dokuz avukatın imzasını taşıyan ve başsavcılığa sunulan beş sayfalık dilekçede, Malatya’da üç kişinin öldürülmesi olayının ’Ergenekon’ soruşturmasında konu edilen örgüt tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi. İki soruşturmanın birbirinden bağımsız şekilde yürütülmesi nedeniyle her iki soruşturmada ele geçen bir kısım delillerin sağlıklı değerlendirilmesinin yapılamadığı ve bu soruşturmalar arasındaki bağlantıyı gösteren bazı beyanların alınmadığı ve delillerin toplanamadığı öne sürüldü. (Radikal)