GAZZE (AA) - Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Mısır gözetiminde Filistinli tüm tarafların katılacağı ulusal kurtuluş konferansı düzenlenmesi çağrısında bulunduğu belirtildi.

Hamas yöneticilerinden İsmail Rıdvan, El-Aksa televizyonunda katıldığı bir programda, Heniyye'nin Filistinli tarafların temsilcileriyle Gazze'de bir araya geldiğini ve Mısır'ın gözetiminde, Filistinli tüm tarafların katılacağı ulusal kurtuluş konferansı düzenlenmesi çağrısında bulunduğunu aktardı.

Rıdvan, konferansın hedefinin Filistin davasının muhafazası ve ABD'in "yüzyılın anlaşması" olarak öne sürdüğü planla mücadele olduğunu ifade etti.

Konferansın hedefinin ayrıca Filistin uzlaşısının sağlanması, Arap ve İslam alemine yönelik siyasi açılım, Filistin davasının muhafazası ve tehditlerle mücadele için ortak strateji belirlenmesi olduğuna değinen Rıdvan, Heniyye'nin Filistinli taraflarla gerçekleştirdiği görüşmede uzlaşı konusundaki gelişmeleri ve Kahire ziyaretinin sonuçlarını paylaştığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, İsrail-Filistin sorununa çözüm için "yüzyılın anlaşması" adı altında bir öneri ilan edeceği bildirilmişti. Kudüs'ün İsrail'in başkenti olması ve Yahudi yerleşim yerlerinin yüzde 10'unun ilhakı gibi Filistinliler için ağır şartlar taşıyan plan Filistinli taraflarca benimsenmemişti.