ANKARA (AA) - Orta Afrika ülkesi Kamerun'un kuzeybatısında ordu ile ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmada 5 kişi hayatını kaybetti.

Yerel basındaki haberlere göre, ülkenin İngilizce konuşulan (Anglofon) bölgesinin Ngie köyünde, ayrılıkçılarla Kamerun ordusu arasında çatışma çıktı.

Resmi makamlardan konuya ilişkin açıklama yapılmazken, yerel halktan alınan bilgiye göre, ayrılıkçıların ordu mensuplarına düzenlediği saldırıda 1'i asker 5 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.

Kasım 2016'dan bu yana Kamerun'un Anglofon bölgesinde hükümetin İngilizce bilmeyen öğretmenleri ve hakimleri İngilizce konuşulan bölgedeki okullara ve mahkemelere tayin etmesi üzerine gösteriler düzenlenmişti.

Ayrılıkçılar, hükümetin sağduyu çağrılarına rağmen ülkenin 1961-1972 yıllarındaki federalizme geçişinin yıl dönümü nedeniyle kuzeybatıdaki Anglofon bölge Bamenda'da, 1 Ekim'de Sisiku Ayuk Tabe liderliğinde "Ambazonya" adını verdikleri sembolik devletin kuruluşunu ilan etmişlerdi. Güvenlik güçleri ile ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalarda onlarca asker ve polis hayatını kaybetmişti.

Hakkında uluslararası yakalama kararı bulunan Tabe, ocak ayında Nijerya'da yakalanmış ve Kamerun'a iade edilmişti.