DAKAR (AA) - Afrika ülkesi Kamerun'da, Anglofon krizi gölgesinde cumhurbaşkanı seçimi düzenleniyor.

Kamerun halkı, yerel saatle 08.00'den itibaren oy kullanma işlemlerine başladı. Yaklaşık 6 milyon seçmenin kayıtlı olduğu seçimde, 23 bin merkezde oy kullanma işlemleri yapılacak. Ayrıca yurt dışında da 13 bin Kamerun vatandaşı, 56 merkezde oy kullanacak.

Seçim öncesi sınırlarını 48 saatliğine kapatan ülkenin kuzeybatı ve güneybatı bölgelerinde ayrılıkçı Anglofonların seçimi engelleme tehditleri nedeniyle gergin bir ortamın hakim olduğu belirtiliyor.

Seçmenler, Kamerun Seçim Komisyonu'nun (ELECAM) açıkladığı, mevcut Cumhurbaşkanı Paul Biya ile diğer adaylardan Akere Muna, Joshua Osih , Cabril Libii Li Ngue , Serge Espoir Matomba, Maurice Kamto ve Afamwi Njifor, Adamou Ndam Njoya ve Garga Haman Adji arasında seçim yapacak.

Muhalif adaylardan Muna, önceki gün yarıştan çekilip Maurice Kamto'ya destek vereceğini açıklamış, adına basılan pusulaların geri çekilmesini istemişti. ELECAM, seçimden önceki son 24 saatte Muna için basılan pusulaların çekilmesinin mümkün olmadığını bildirmişti.

Muhaliflerin çatı aday çıkaramaması ve muhalif seçmenin ilgisizliği nedeniyle ülkeyi 35 yıldır yöneten Biya'nın bu kez de seçimi kazanması öngörülüyor.