Manisa’nın Saruhanlı ilçesinden çalışmak için gittiği İstanbul’da 1 Nisan 2006 tarihinde bindiği vapurda şaka yapmak için ’’Üzerimde bomba var’’ diye bağıran Murat Alas, verilen 15 ay hapis cezasına yaptığı itirazın reddedilmesinin ardından 4 Ocak 2010 tarihinde cezaevine girecek.
Alas, İstanbul’da Moda vapuru ile Kadıköy’den Beşiktaş’a giderken alt güverteye geçerek 1 Nisan şakası yapmak amacıyla ’’Üzerimde bomba var’’ diye bağırmıştı.
Vapurdaki yolcular telaşa kapılınca 1 Nisan şakası yaptığını söylemiş ancak daha sonra gözaltına alınmıştı. Alas hakkında İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesinde ’’halk arasında korku ve panik yaratma’’ suçundan dava açılmıştı.

Alas, mahkemenin kendisi hakkında verdiği 15 ay hapis cezası kararını 2006 yılının ekim ayında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına temyize gönderdiğini ve daha sonra da memleketine döndüğünü kaydederek, şöyle konuştu:
’’Yargıtay bu talebi reddetti. 15 aylık hapis cezasını çekmeye mahkum oldum. 4 Ocakta cezaevine gidip teslim olacağım. Çok pişmanım. Amacım sadece şaka yapmaktı. Ancak iş nereden nereye geldi. Keşke o şakayı yapmasaydım. İstanbul’da seyyar satıcılık yapıyordum. Daha sonra memleketime döndüm, bir süre önce de evlendim. Şimdi bir şaka yüzünden 15 ay hapis yatacağım."