Polisi 25 yıldır peşinde koşturan ’Tilki’lakaplı uyuşturucu baronu Selim Işık savcıya verdiği ifadede Mehmet Saylan cinayetine adı karışan Narkotik Şube’de görevli Başkomiser Erdal Akkurt’un adamı olduğunu itiraf etti

İstanbul’da geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen narkotik operasyonunda yakalanan “Tilki Selim” lakaplı Selim Işık’ın itirafları doğrultusunda 12 yıl önce öldürülen Mehmet Saylan cinayetindeki aktörlerden birinin ilginç hikayesi de ortaya çıktı. 1996 yılında 87 kilo eroin ele geçirilmiş ve bununla ilgili yakalanan Mehmet Saylan, aslında Tilki Selim’e ait olan uyuşturucunun kendisine ait olduğunu söylemişti. Mehmet Saylan, 1998’de cezaevinden çıktıktan sonra öldürüldü.

Suçu üstlenen Saylan’ı bu yalanı söylemeye ikna eden kişinin Tilki Selim’in adamı narkotik Başkomiseri Erdal Akkurt olduğu ortaya çıktı.

Engin Akkurt 19 yıl boyunca İstanbul Narkotik Şube’de çalıştıktan sonra 2001 yılında emekli oldu. Akkurt’un yasadışı işlere girdiğinin ortaya çıkması çok sürmedi. Akkurt’un aynı yıl Temmuz ayında Bağcılar’da düzenlenen bir operasyonda ele geçirilen 23 kg eroinin İngiltere’ye gönderilmesini organize ettiği belirlendi. Ünlü uyuşturucu kaçakçısı Baybaşin ailesine ait olduğu belirlenen uyuşturucuyla ilgili yürütülen operasyon sırasında eroini almak için çalıntı bir arabayla gelen Akkurt, karşısındakilerin polis olduğunu anlayınca kaçarak izini kaybettirdi. Erdal Akkurt, aynı yıl Ankara’da yakalandı. İstanbul’a getirilen Akkurt’un, Baybaşinler’in yurtdışından getirdiği kara paraları Türkiye’deki gönderdikleri adreslere teslim ederek onlara kuryelik yaptığı tespit edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kurye kız olayında gözaltına alındı

Akkurt’un görevde olduğu 1996’da bir çanta dolusu para ile giriş yaparken yakalanan kurye kız Dilek Örnek davasında gözaltına alındığı ancak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı da ortaya çıktı. Akkurt’un Selim Işık’ın önemli adamlarından biri olduğu ve diğer baronlarla ilişkilerini düzenlediği öğrenildi. Selim Işık’la uyuşturucu kaçakçısı Behçet Cantürk arasında 100 bin dolarlık alacak verecek meselesi olduğu, sorunun Erdal Akkurt sayesinde çözüldüğü yapılan soruşturmada ortaya çıktı.

Çağdaş ULUS/ VATAN İSTİHBARAT