İstanbul'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyon kapsamında gözaltına alınan ve DHKP/C terör örgütü üyesi oldukları belirtilen 15 kişi adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınanlar arasında, IMF ve Dünya Bankası toplantıları sırasında yaşanan olaylara karışan kişilerin de bulunduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, sol bir terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendiği ve bu kapsamda gözaltına alınan 15 şüphelinin ifadelerinin alınmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildikleri belirtildi.

Polisin Gaziosmanpaşa, Maltepe ve Ümraniye'de belirlediği adreslere yapılan operasyonlarda şüphelilerin evleri ve bir dernekte arama yapıldığı belirtildi. Aramalarda 2 adet tabanca, 2 adet tüfek, 35 adet mermi, satışa hazır halde paketlenmiş 81 gram uyuşturucu madde, 15 adet pankart, 2 adet demir çubuk ve bir bıçak ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Şüpheliler, emniyetteki sorguları tamamlandıktan sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Polisin yürüttüğü soruşturmada zanlıların 9 ayrı olaya karıştıkları ifade edildi. Buna göre farklı tarihlerde 7 vatandaşın darp edilmesi, 06-07 2009 tarihlerinde yapılan Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası toplantıları sırasında çıkan olaylar kapsamında polise, araçlara ve çevredeki iş yerlerine Molotoflu, taşlı, sopalı saldırıda bulunulması ile Ataşehir'de farklı tarihlerde güvenlik güçlerine taşlı sopalı saldırılarda bulunulması olaylarına katıldıkları belirtildi.





İHA