AA

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 2 Eylülde yapılan ve 13,5 saat süren ilk duruşmasında mahkeme heyeti, 1'i çocuk 11 tutuklu sanıktan M.Ç. ve A.Ç'nin tahliyesine karar vermişti.

Katliamla ilgili 14 Ekimde yapılan ikinci duruşmada, saldırı tarihindeki benzer hava şartlarında Bilge köyünde keşif yapılması kararlaştırılmıştı. Davanın üçüncü duruşmasının yapıldığı 20 Kasımda ise tutuklu sanıklardan A.Ç'nin tahliyesine karar verilmişti. Mahkeme heyeti dördüncü duruşmanın yapıldığı 28 Aralıkta ise keşif raporlarının beklenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı ertelemişti.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ''Zorunlu kapalılık'' başlıklı 185/1'inci maddesi gereği kapalı yapılan duruşmaya sadece taraflar alınıyor.

Tutuklu 8 sanık hakkında, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ''tasarlayarak ve canavarca hisle adam öldürme'' suçundan 36'şar kez, 7 çocuğun öldürülmesi suçundan 7'şer kez ve gebe olduğu bilinen kadını öldürmek suçundan 1'er kez olmak üzere 44'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen iddianamede, bu sanıkların 4'ü çocuk 10 kişiyi de ''kasten öldürmeye kalkışma'' suçundan 200'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

İddianamede, evinde 6 adet el bombası bulunan Ahmet Çelebi hakkında ise 17 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bu arada, yaşları 18'den küçük olan 2 sanık hakkındaki soruşturmanın tamamlanması ve davaya dahil edilmesiyle toplam sanık sayısı 11'den 13'e yükseldi.