Tutuklu sanık avukat Yusuf Erikel, hakkında yakalama kararı bulunan Hakan Arıkan, öldürülen yazar Necip Hablemitoğlu'nun yayıncısı Hayri Bildik, Aydoğan Asüngü, Maruf Şinik, Recep Taylan, Hakan Akdoğan ve Adem Uzun'un yargılanacağı dava, 31 Ocak 2011'de Silivri'deki mahkeme salonunda başlayacak. Erikel'in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın birleştirme talebini de duruşmada karara bağlayacak.

İstanbul Özel Yetkili Savcısı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan 147 sayfalık iddianame kabul edildi. İddianamede Ergenekon davalarının sanıkları Durmuş Ali Özoğlu, Kemal Aydın, Neriman Aydın ve teğmenleri savunan Yusuf Erikel hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 22,5 yıldan 35 yıla kadara ağır hapis cezası istendi. Diğer yedi sanık hakkında ise 7,5 yıldan 15 yıla kadar ağır hapis cezası talep edildi.

Soruşturma kapsamında sanık Erikel'e ilişkin yapılan ihbar da iddianamede yer aldı. Erikel'in eski müvekkili olduğunu söyleyen Hacı Ali Hamurcu'nun savcılığa verdiği ifadede, Yusuf Erikel'in kendi isminin olduğu 10 trilyonluk senedi Kayseri Belediyesi'nden subay ve astsubaydan oluşan çeteyle alacağı şeklinde beyanda bulunduğu belirtildi. Hamurcu'nun ifadesinde kendisine komplo kurulduğu ve tahsil edilen paranın Ergenekon'a aktarılmak istendiği ifadeleri iddianamede yer aldı. Hamurcu'nun, bu senedi Yusuf Erikel'e verdiğini, Erikel'in yazıhanesinde bulunduğu bir sırada, 6-7 kişinin daha olduğunu ve Erikel'in bu kişileri devlet görevlisi olarak tanıttığını anlattığı belirtildi.
 














Zaman