Adli Tıp Kurumu, İstanbul Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla üç hafta boyunca tek kişilik odada gözlem altında tutulan Garipoğlu'nun 'cezai ehliyetinin' tam olduğu sonucuna vardı. Anti-sosyal kişilik bozukluğu da tespit edilen Garipoğlu, 24 saat kamerayla izlendi ve çeşitli testlere tabi tutuldu.

Mahkeme kararıyla 29 Mart 2010 tarihinde Adli Tıp'a gönderilen Cem Garipoğlu, 3 hafta boyunca kurumun Gözlem İhtisas Dairesi'nde akli dengesinin yerinde olup olmadığına dair testlerden geçirildi. Zanlı ile ilgili raporu tamamlayan uzmanlar, Garipoğlu'nun akli dengesinin yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğunu belirledi. Hazırlanan rapor mahkemeye gönderilecek.

Cem Garipoğlu ilk kez şubat ayında Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada hâkim karşısına çıkmıştı. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, Garipoğlu'nun davasının anne ve babasının da aralarında bulunduğu 6 sanık hakkında Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava dosyasıyla hukuki ve fiili bağlantısı bulunduğu gerekçesiyle birleştirilmesine karar vermişti. Dava bu yüzden Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. ÇAĞLAR AVCI İSTANBUL