SAMSUN'da iki baldızını taciz ettiği suçlamasıyla tutuklanan 29 yaşındaki Zekeriya Yüksel hakkında 23 yıla kadar hapis cezası istendi. İstanbul Adli Tıp Kurumu, tacize uğrayan kızlardan birinin ruh sağlığının bozulduğunu, diğerinin ise bozulmadığını belirtti.

2008 yılı Kasım ayında ortaya çıkan olayda, lise öğrencisi 16 yaşındaki M.P., kendisini ve 13 yaşındaki kız kardeşi Z.P.'yi 2 yıldır, ablaları 27 yaşındaki Meryem Yüksel'in eşi Zekeriya Yüksel'in taciz ettiğini ileri sürerek annesi 48 yaşındaki G.P.'ye, 3 sayfalık mektup yazıp yaşadıklarını anlattı. Mektubu okuyan anne, önce kızlarıyla konuştu. Ardından da polise giderek şikayetçi oldu.

Tutuklanarak cezaevine konulan elektrik teknisyeni 1 çocuk babası Zekeriya Yüksel, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Daha önceki savunmalarını tekrar eden Yüksel, baldızlarının kendisine iftira attığını söyleyerek, “M.P.'yi bir erkek arkadaşıyla telefonla cinsel içerikli konuşurken yakaladım. Kendisini annesine söylemekle tehdit ettim. Bu yüzden bana iftira atıyor. Kardeşini de kendi yalanlarına ortak edip beni suçluyor. Böyle bir şey olmuş olsaydı, bu kızlar sürekli bizim evimize gelirmiydi” dedi.

Daha önceki duruşmaya katılan iki kız kardeş ise eniştelerinin 2006 yılı Eylül ayından itibaren olay ortaya çıkana kadar kendilerini sürekli taciz ettiğini iddia ederek, şikayetçi olmuşlardı. Eniştesinin tacizlerini yazdığı mektupla anlatan lise öğrencisi M.P., ablasının yuvasının yıkılmasını istemediği için yıllarca sustuğunu belirtip, “Mutfakta su içerken eniştem arkamdan gelip bana sarılıp vücudumu okşamaya başladı. Ablamın geldiğini görünce bıraktı. Zaman içinde fırsatını yakaladıkça beni taciz etmeye devam etti. Bir seferinde de bana tecavüz etmeye çalıştı. Ancak kapının zili çalınca beni bıraktı. Utandığım için kimseye bir şey söyleyemedim. Ancak dayanacak durumum kalmayınca anneme bir mektup yazarak durumu anlattım” dedi.

Daha önce damatlarından şikayetçi olan anne G.P. ile baba A.P. ise, mahkemeye yazdıkları dilekçelerinde damatlarından şikayetçi olmadıklarını ve serbest bırakılmasını istediklerini belirtti.

Mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Kurulu’ndan gönderilen raporda olay nedeniyle M.P.'nin ruh sağlığının bozulduğunu, Z.P.'nin ise bozulmadığını belirtti. Cumhuriyet Savcısı, sanık Zekeriya Yüksel’in iki baldızını zincirleme şekilde basit cinsel istismarda bulunduğunu ileri sürerek toplam 23 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması talep etti. Bunun üzerine sanık avukatı son savunmasını hazırlamak için süre isteyince, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilip duruşma ertelendi.

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)