Yozgat'ta bir süre önce kocaları tarafından darbedilip şiddete maruz kaldıkları gerekçesiyle iki kadın ve çocuklarıyla ilgili olarak 4320 Sayılı Yasa kapsamında, mahkeme kararıyla ''tedbir'' uygulandı. Buna rağmen, eşlerine şiddet uyguladıkları ileri sürülen iki kişi, yakalanarak mahkemeye çıkarıldı.

Mağdurlardan iki çocuk annesi 34 yaşındaki M.B. mahkemedeki ifadesinde, 16 yıldır evli olduğu kocası 35 yaşındaki E.B'nin bir sitede kapıcı olarak çalıştığını belirterek ''Kocam daha önce beni 'Neden yemek yapmadın' diyerek dövmüştü, şikayetçi oldum. İkinci kez aynı gerekçeyle dövdü, şikayetçiyim'' dedi.

Diğer mağdur iki çocuk annesi 39 yaşındaki S.Ş. ise kamuda çalışan 42 yaşındaki F.Ş. ile 19 yıldır evli olduklarını ifade etti. Çocuklarından birisinin engelli olduğunu anlatan S.Ş. ''Bu çocuğum evin duvarını boyamış, kocam da 'neden çocukla ilgilenmiyorsun, duvarı boyamasına izin veriyorsun' diyerek beni dövdü, şikayetçi oldum'' diye konuştu.

Mağdur S.Ş, mahkemece serbest bırakılmalarından sonra kocasının bu kez de kendisini ''Neden beni şikayet ettin'' diyerek dövdüğünü ileri sürerek, şikayetini tekrarladı.

Eşlerini dövdükleri iddia edilen E.B. ile F.Ş, ''Eşe karşı şiddet, kasten yaralama ve tehdit'' gerekçesiyle tutuklandı.


''MAĞDURLARA DESTEK''
Öte yandan Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan uygulama kapsamında, yardıma ihtiyacı olan aile içi şiddet mağdurlarına destek verilmeye başlandı.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan öncülüğünde başlatılan uygulama kapsamında, haklarında aile içi şiddete ilişkin soruşturma açılan şüphelilerin yakınlarının başvurusu üzerine, Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce yapılan inceleme sonucunda 3 aileye destek sağlandı.

Aile içi şiddet mağduru üç kadın, talepleri doğrultusunda işe yerleştirilip kendilerine ve çocuklarına psikolojik destek, ilgili kurumlardan da çocuklar için maddi yardım yapıldığı kaydedildi.


AA