Şükre, "Alparslan Arslan, Selimiye’ye geldi. Belinde silah gördüm. ’Silah taşımaya başlamışsın’ dedim. ’Avukat olduk, taşımaya başladık. Bulabilirsen iki silah bul’ dedi" diye konuştu. Şükre, iki silahı 6 bin 800 TL’ye aldığını söyleyerek şöyle konuştu: "Selçuk Özkan’a sordum, o da Kenan’a gitti. O da başka birine sormuş Selçuk’la Kenan silahları getirdi. Selimiye’de Ülkü Ocağı’na ait çay bahçesinde 7 bin TL istediler. 6 bin 800 TL’ye anlaştık"

Davanın bugünkü duruşmasına tutuklu sanıklar İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Nusret Senem, Hayrettin Ertekin, Selim Akkurt, Erkut Ersoy ile başka suçlardan tutuklu Sedat Peker ve Semih Tufan Gülaltay getirilmedi. Tutuksuz sanıklar gazeteci Güler Kömürcü Öztürk, Aykut Mete Şükre ve Süleyman Esen hazır bulundu.

Duruşmada, birleştirilen Danıştay dosyası sanıklarından İsmail Sağır'ın yarım kalan çapraz sorgusuna geçilmesi bekleniyordu. İsmail Sağır'ın avukatının duruşmaya gelmemesi nedeniyle Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, tutuksuz sanık Akut Mete Şükre'yi savunmasını almak üzere sanık kürsüsüne çağırdı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, savunmasını tamamlayan Aykut Mete Şükre'nin emniyet, savcılık ve sorgu hakimliğinde verdiği ifadeleri okudu.


Cem TURSUN/İSTANBUL (DHA)