Edinilen bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel hayatın gizliliğini ihlal ettikleri gerekçesiyle bir suç örgütüne yönelik Ankara ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 2'si kadın toplam 20 kişi gözaltına alındı. Keçiören Kaymaklığı'nda çalışan bir memur ile bir binbaşının da aralarından bulunduğu zanlıların, nüfus müdürlüğüne ait verilerin kayıtlarını da ele geçirdikleri ifade edildi.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, anahtarlık, saat, rozet ve kalemden oluşan 16 adet kamera, 1 adet ses kayıtlarının bulunduğu CD, 1 adet gizli çekimlerde kullanılan kamera, 3 adet GPRS cihazı, 3 adet ses ve görüntü kaydı arama dedektörü, 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet kurusıkı tabanca, 7 adet mikro kaset, 2 adet bilgisayar, 2 adet ajanda ile bir adet araca monteli ortam dinleme cihazı ele geçirildi.

Özel hayatın gizliliğini ihlal ettikleri gerekçesiyle yakalanan zanlılardan 16'sı emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, zanlılardan Akın Ü., Doğukan Ü., Serap P. ile Gönül Y. adliyeye sevk edildi.



İHA