Emekli Tümamiral İlker Güven’in eşi Sultanhanım Güven’in kendisini aldattağı iddiasıyla 2008’de açtığı boşanma davası karşılıklı suçlamalar ve ortaya atılan iddialarla Türkiye’nin gündemine oturdu.

Son olarak iddiaları ciddiye alan Genelkurmay Askeri Savcılığı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un talimatı ile emekli Tümamiral İlker Güven’le ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Sultanhanım Güven Askeri Savcılık tarafından ifadeye çağırıldı. Genelkurmay Askeri Savcılığı, olayı tüm boyutları ile araştırdıktan ve taraflar ile ilgilileri dinledikten sonra emekli Tümamiral Güven hakkında ’gizli askeri bilgi ve belgeleri sızdırmak’ suçlamasıyla dava açıp açmayacağına karar verecek.

İlker Güven bugün konuşacak

Sultanhanım Güven “Eşim 2004’te ordudan ayrılırken Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile ilgili siyah bir bavul içerisinde gizli belge almıştı yanına... Bu belgeleri birilerine verip karşılığında da her ay düzenli olarak onlardan 20 bin dolar alıyordu. Ayrıca evli olduğumuz dönemde, 6-7 çanta içinde 5 milyon dolar vardı. Bu para nereden geldi, nasıl geldi bilmiyorum ama vardı.” demişti. Emekli Tümarimal Güven de bugün hakkındaki iddialarla ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

TBMM’ye de taşındı

’Bavul’ iddiası CHP’li Ahmet Ersin tarafından TBMM gündemine taşınıyor. Ersin, İlker Güven’in Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan aldığı belgelerin gelişmiş laboratuvarlarda sonradan eklemeler yapılarak Ergenekon belgesi haline dönüştürüldüğü iddialarının doğru olup olmadığını sordu.

Vatan