KAYSERİ (İHA) -
Erciyes Üniversitesi 2010-2011 eğitim-öğretim yılı açılış töreni ile yapımı tamamlanan bina ve tesislerin açılış programına katılmak üzere dün akşam saatlerinde Kayseri'ye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sabah Kayseri Adliyesi'ne giderek ifade verdi. Kendisine yumruklu saldırıda bulunan Şahin Şimşek olayı ile ilgili hakimle görüşen Bakan Yıldız, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Geçtiğimiz aylarda malum olayla alakalı hakim bey ifademize başvurdu. Şikayetçi olup
olmadığım soruldu. Ben oraya hükümet adına geldiğimi, hükümetin saygınlığını korumak adına şikayetçi olduğumu söyledim" dedi.
Bir süre tutuklu bulunan Şahin Şimşek, Kayseri 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

"HER ZAMAN YANINDAYIZ"
Öte yandan Kayseri Barosu'nu ziyaret ederek avukat Murat Şirvanlı'ya yeni görevinde başarılar dilediğini anlatan Bakan Yıldız, "Baroya tebrik ziyaretine gelmiştim. Orada da Her zaman olduğu gibi bizim yapabileceğimiz ne varsa hazır olduğumuzu beyan ettik" diye konuştu.
Soruların ardından Erciyes Üniversitesi 2010-2011 eğitim-öğretim yılı açılış törenine katılmak üzere ayrılan Bakan Yıldız'a; Vali Yardımcısı Kasım Fikret Dayıoğlu, milletvekili Ahmet Öksüzkaya ile AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz eşlik etti.