Davanın tutuklu sanıklarından gazeteci Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan avukatları aracılığıyla basın mensuplarına bir açıklama gönderdi. Özkan ve Balbay, adil, hızlı ve tutuksuz yargılama talep ettiklerini belirterek “Hukukta esas olan suçluluğu hükmen kesinleşinceye dek herkesin masum olduğudur. Oysa biz suçsuzluğumuzu kanıtlamaya çalışıyoruz" dedi. İki gazetecinin duruşmayı izleyen basın mensuplarına gönderdiği açıklama şöyle:
“Geçmişte defalarca mesleğimizden kaynaklanan durumlar nedeniyle yargılandık. Bunun mesleğimizin bir gerçeği olduğunu düşündük. Ancak bugün hiç hak etmediğimiz hukuki delilleri bulunmayan ağır suçlamalarla karşı karşıyayız. Mesleki faaliyetlerimizin terör tanımı içine sokulan bir iddianamenin tutuklu sanıklarıyız. Yargılanmakta olan, mesleğimiz ve anayasal haklarımızdır."

Duruşmada ayrıca Cumhuriyet okurları oluşumundan 85 kişi altına imza attıkları bir dilekçeyi mahkemeye sundu. Okurlar, dünya kadınlar gününün 100. yılına atıfta bulunarak yargılamanın adalet, hakkaniyet ve yasalara uygun biçimde sonuçlandırılmasını ve sanıkların bir an önce tahliye edilmesini talep etti. Duruşma, tutuklu sanık emekli Astsubay İbrahim Özcanın savunmasıyla devam ediyor. Radikal