Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) yapılan ikinci inceleme sırasında engellemede bulundukları iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine yürüttüğü soruşturmada, TİB Başkanı Fethi Şimşek, Teknik Daire Başkanı ve MİT temsilcisi hakkında, ''kovuşturmaya yer olmadığına'' karar verdi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun, kendisine ve derneğe ait telefonların ve bilgisayar yazışmalarının, dinlenip izlendiği iddiasıyla MİT, Emniyet ve TİB görevlileri hakkında bulunduğu suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturmada verilen ''takipsizlik'' kararını kaldırmıştı.

Mahkeme, ayrıca iddialara ilişkin olarak TİB'de yapılan ikinci inceleme sırasında, Eminağaoğlu'na ait numaralarla ilgili verilerin yedeklenmesinin engellendiği gerekçesiyle TİB Başkanı Şimşek, Teknik Daire Başkanı ve MİT temsilcisi hakkında, ''adli soruşturmayı engelleme'' ve ''görevi kötüye kullanma'' suçlarından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmuştu.

Edinilen bilgiye göre, suç duyurusuyla ilgili soruşturmayı yürüten Memur Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı, ''kovuşturmaya yer olmadığına'' karar verdi.

AA