AA

İSTANBUL - Birinci ''Ergenekon'' davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararıyla Ataşehir'deki toplantının yapıldığı ve Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının verildiği iddia edilen dairenin keşfi için bilirkişi Mustafa Şen tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, 7 Ekim’de, Osman Yıldırım'a Alparslan Arslan'ın arkadaşı Recep Özkan'a ait Ataşehir Pınar Sitesi'ndeki daire ile ilgili yer gösterme ve keşfin yapıldığı anlatıldı.

Ataşehir'deki Migros önünden kelepçesiz olarak hareket edildiği belirtilen raporda, araçta bulunan Osman Yıldırım'ın tarifleriyle yol alındığı kaydedildi.

Yıldırım'ın, ''Albayrak Caddesi'ndeki bir taksi durağına kadar, arkadaşının arabasıyla geldiğini ve aracı arkadaşının kullanması nedeniyle evi hatırlayamadığını, burada inerek taksiyle Sultanbeyli ilçesine gittiğini'' beyan ettiği ifade edilen bilirkişi raporunda, şunlar kaydedildi:

''Sanık Osman Yıldırım, yol boyunca yüksek duvarlarla çevrili bloklardan oluşan siteyi hatırlayamadığını 'Bir kez daha deneyelim evi gösterebilirim' diyerek saat 13.00 itibariyle tekrar Ataşehir, Migros önünden evin bulunduğu istikamete doğru sanığın yönlendirmeleriyle Ataşehir'deki cadde ve sokaklar yavaş yavaş ilerlenerek tekrar tekrar gezilmiş, bütün imkanlar sunulduğu halde, bahse konu evi bulamamıştır.

Sanık Yıldırım'a bütün imkanların sunulmasının yanı sıra yol boyunca hiçbir baskı ve yönlendirme yapılmamasına rağmen evin bulunduğu yeri gösterememiştir.''