Şişli Cumhuriyet Savcısı Hasan Bölükbaşı, Tunçbilek’in “Adam öldürmeye teşebbüs, yağmaya teşebbüs, ruhsatsız tabanca taşımak” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması istemiyle fezleke hazırladı. Fezleke, işlenen suçun ağır cezayı gerektirmesi nedeniyle İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

6 kurşun

Savcılık, soruşturma kapsamında tüm bilgi ve belgeleri tek tek değerlendirdi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’na Rıza Tunçbilek’in bir terör örgütü ya da suç örgütüne üye olup olmadığını sordu. Tüm bilgiler ışığında Tunçbilek’in herhangi bir terör veya suç örgütüne üye olduğuna dair bulguya rastlanmadı. Fezlekeye göre Tunçbilek olay yerine 30 mermi ile geldi, 9 kez ateş etti, Süleyman Çelebi’ye 6 mermi isabet etti. Olayda kullanılan Browning marka silah çalıntı çıktı. Silahın, 2008’de Sarıyer’de bir evden çalındığı anlaşıldı. Fezlekeye göre Tunçbilek olaydan 2,5 ay önce DİSK Genel Merkezi’nde Süleyman Çelebi’yle zorla yaptığı görüşmede, “Bak Süleyman bana tam 2,5 trilyon borcun var. Bugün öde, bunu uzatma, bugün ödemezsen bu borç 3 trilyon olur. Bu işi efendi efendi hallet. Borcunu öde yoksa iyi olmaz” diye tehdit etti.

Ödeyeceksin

Çelebi, borcu olmadığını, arkasında birilerinin olup olmadığını sordu. Tunçbilek, bu soru üzerine, “Bu borcu ödeyeceksin” diyerek binayı terk etti. Savcılık, Tunçbilek’in 1995 yılında ısrar ettiği bir para alışverişiyle ilgili belgenin olmadığını belirtti.

Hürriyet