3 Mart 2009 günü Etiler'deki bir çöp konteynırında başı gövdesinden ayrılmış halde cesedi bulunan liseli Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu, 17 Eylül gecesi avukatları aracılığıyla güvenlik güçlerine teslim edilmişti. Yaşı 18'den küçük olduğu için 43 gün çocuk cezaevinde kalan Cem Garipoğlu, 18 yaşına girdiği 29 Ekim günü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne nakledildi. İstanbul Cumhuriyet Savcıları Faruk Erşen Yılmaz ve Mustafa Öztürk'ün hazırladığı iddianamede Cem Garipoğlu'nun, Karabulut'u "tasarlayarak" ve "canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek" öldürdüğü öne sürülürken, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Garipoğlu için 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede, Cem'in babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun "tasarlayarak", "canavar hisle ve eziyet çektirerek" öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, annesi Tülay Makbule Garipoğlu'nun suç delillerini yok etme gizleme veya değiştirmekten 6 aydan 5 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede adı geçen diğer şüpheliler Cem'in amcası Hayyam Garipoğlu, Mehmet Karakayalı, Habib Kurt ve Ahmet Batur'un ise suçluyu kayırmaktan cezalandırılmaları isteniyor.

Cem Garipoğlu'nun 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde 11 Şubat'ta hakim karşısına çıktığı ilk duruşmada, mahkeme heyeti katil zanlısı ile baba Nida Garipoğlu ve diğer sanıkların birlikte yargılanmalarına karar verdi. Verilen bu kararla birlikte ilk duruşma Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki dakikalarda başlayacak. Cem Garipoğlu, babası Nida Garipoğlu ile birlikte hakim karşısına çıkacak.


Cumhuriyet