LÜTFİ KAPLAN ANKARA

Erzurum özel yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, CHP Milletvekilleri Ahmet Ersin ve Erol Tınaztepe hakkında “Ergenekon terör örgütüne yardım etmek”, “suç delillerini bozmak” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” suçlamasıyla fezleke hazırladı. Fezlekede, Tınaztepe ve Ersin’in “Şüphelilerin aleyhine ifade vermiş olan tanıkların ifadelerini maddi menfaat vaadi karşılığında değiştirmelerine ilişkin yapılan girişimlerde aktif rol aldıkları” ifade edildi.

BİLEREK VE İSTEYEREK YARDIM ETTİLER

Erzurum özel yetkili Başsavcıvekili Taner Aksakal, Ersin ve Tınaztepe hakkında 2 yıldan 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle fezleke hazırladı. TBMM’den soruşturma izni alınması için Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilen fezlekede milletvekilleri, “Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” ile suçlandı. Fezlekede ayrıca Ersin ve Tınaztepe’nin “suç delillerini bozmak” ve “adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs” ettikleri de ifade edildi.

OTELDE GİZLİ TANIKLARLA PAZARLIK

Fezlekede, Erzincan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner ve Erzincan İl Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan’ın da aralarında bulunduğu sanıklar hakkında açılan kamu davasının CHP’li milletvekilleri tarafından etkilenmeye çalışıldığı belirtildi. Fezlekede ayrıca, Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı ileri sürülen “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nı Erzincan ve bölgesinde hayata geçirmek iddiasıyla gizli soruşturma yürütülürken, Ahmet Ersin ve Erol Tınaztepe’nin 19 Şubat 2010 tarihinde Erzincan Eriza Otel’de Erdal Erdoğan isimli şahıs aracılığıyla gizli tanık Munzur ile özel olarak 10 dakika kadar görüştükleri kaydedildi.

İFADELERİ MENFAAT KARŞILIĞI DEĞİŞTİRME

Fezlekenin “netice ve kanaat” bölümünde şöyle denildi: “Ahmet Ersin’in üzerine atılı Ergenekon Terör Örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruşturmada, suç şüphelilerinin aleyhine ifade vermiş olan tanıkların ifadelerini maddi menfaat karşılığında değiştirmelerine ilişkin yapılan girişimlerde aktif rol alarak, gizli tanıklardan Munzur ile bu hususta görüşme yapmasına ilişkin suç oluşturan fiilinin soruşturmanın Anayasa’nın 83. maddesinin 2. fıkrası gereğince Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iznine bağlı olduğu anlaşıldığından, ilgili evrak gereği için fezlekeye bağlanarak yazı ekinde gönderilmiştir.”

İçi para dolu çanta gizli tanığa ulaştırıldı

Otelin kamera kayıt görüntülerine de yer verilen fezlekede, görüşmenin yapıldığı yere yakın sütun kenarına bırakılan siyah bond çantanın görüşmenin bitmesi ve Ahmet Ersin’in ayrılmasından bir süre sonra görüşmeyi sağlayan Erdal Erdoğan tarafından alındığının tespit edildiği belirtildi.

MUNZUR’UN İFADESİNDE VARDI

Gizli tanık Munzur, Fırat ve Ergan kod adlı kişilerin 23 Şubat 2010 tarihli ifadelerine de yer verilen fezlekede, Paradise Pastanesi sahibi Erdal Erdoğan’ın siyah bir çanta getirerek içinde 80 bin TL olduğunu ve “Bu parayı alın ifadenizi değiştirin” dediği aktarıldı. Gizli tanıkların ifadelerinde 3 Mart’ta “Ankara’ya gönderildikleri ve Erol Tınaztepe ile yemek yedikleri” anlatıldı. Tınaztepe’nin görüşmede “medyaya çıkma karşılığında kendilerine kişi başına 100 bin TL vaat ettiği” de ileri sürüldü.

Ergenekon’un altına imzamı atarım

Erzincan’daki Ergenekon yapılanması davasının bir numaralı sanığı 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’e ait olduğu iddia edilen bir ses kaydı internete düştü. Ses kaydında şu ifadeler yer alıyor: “Dava ile buradaki Ergenekon’un ne ilgisi var. Benim Ergenekon, bütün destanlarına, efsanelerine benim için daha farklı. Arap’ın hiçbir efsanesi bana göre Ergenekon efsanesinin, destanının yanına bile uğrayamaz. Arap’ın efsanesini mi koyacaktık? Yani Türklüğümüzü, geçmişimizi biz sanki suç işlemişiz gibi ortaya koymaya çalışıyorlar. Şimdi Ergenekon imzasını atmaktan da şeref duyarım. Şeref duyarım.”  Berk terör örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla bugün hakim karşısına çıkacak. İmza karşılığı tebligat iletilen Berk’in, son anda mahkemeye bir mazeret bildirip bildirmeyeceği merakla bekleniyor. Berk’e görevlendirme yapıldığı ve gelmeyeceği de iddialar arasında. Davayı CHP Artvin Milletvekili Metin Arifağaoğlu başkanlığında üç kişilik bir heyet de izleyecek. 

Star