AYM'nin devlet tekelini iptalinin ardından, hükümet kararnamesi gereği, basım hakkının Diyanet'e devri ve hükmün uygulanması, Resmî Gazete'de yayınından bir yıl sonraya ertelenmişti. Konu Danıştay'a taşınmış ve AYM'nin iptaline istinaden hükümet kararnamesinin iptali talep edilmişti.

Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kazım Güleçyüz, Twitter hesabından müjdeli haberi verdi ve Danıştay'ın söz konusu kararnameyi iptal ettiğini kamuoyu ile paylaştı.

Güleçyüz, "Bunca kara haber arasında bir müjde: Danıştay'dan beklediğimiz karar çıkmış; Risale-i Nur neşrinde yetkiyi Diyanet'e veren kararname iptal. Danıştay kararını değerlendirmek için, resmen açıklanmasını bekliyoruz. Şu aşamada diyeceğimiz: Hukukî engel kalkıyor, sıra siyasî engelde." diye yazdı.

TORBA KANUNLA DEVLET TEKELİNE GEÇMİŞTİ

AK Parti, Soma'da 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facia sonrası ‘madencilerin şartlarını' düzeltme iddiasıyla TBMM'ye getirdiği ancak farklı konulardaki 150 maddeyi de ‘torba kanuna' ekledi. Risale-i Nur'ların devlet tekeline alınması da bu torba kanunla birlikte yasalaşmıştı. Risale-i Nur'u basılamaz hale getiren kanunun iptali için CHP, Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. AYM'de özgürce basım yönünde karar vermişti.