MUŞ - Avukat Abdulbaki Çelebi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Bulanık’ta geçen yıl aralık ayında çıkan olaylarda esnaf Turan Bilen’in ateş açması sonucu Kemal Ağcan ile Necmi Oral’ın ölümü, 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili davanın, Muş Cumhuriyet Başsavcılığının talebinin Yargıtay tarafından kabul edilmesi sonrasında, Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine başlandığını hatırlattı.

Muş Cumhuriyet Başsavcılığına verdikleri dilekçede, davanın Samsun’dan başka bir ile alınmasını talep ettiklerini belirten Çelebi, şunları kaydetti:

"Her ne kadar Muş Bulanık davası olarak bilinen bu dava, güvenlik nedeniyle Muş Ağır Ceza Mahkemesinden nakil yoluyla Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiş ise de, Samsun Ağır Ceza Mahkemesi’nde 12 Nisan 2010 tarihinde yapılan duruşmadan sonra yaşanan olaylar, davaya Samsun Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilmesi halinde halk arasında heyecan ve tansiyonun yükseleceği, lehte ve aleyhte tepkilere neden olabileceği, halkın bu dava nedeniyle ikiye bölünebileceği, toplumda kargaşa ve arbedeye sebep olabileceği kuvvetle muhtemeldir. Belirtilen gerekçelerle CMK 19/2 uyarınca Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde derdest olan 2010/57E nolu dava dosyasının doğal hakim olan Muş Ağır Ceza Mahkemesi’ne en yakın Ağır Ceza Mahkemesi’ne olmadığı takdirde Ankara ilindeki bir ağır ceza mahkemesine nakline karar verilmesini istiyoruz." (aa) 'Dava Samsun'dan alınsın'