Neşet KARADAĞ / ADANA (AHT)

Adana'da direksiyon dersi verdiği müdürünün eşi Nilüfer Sevil Gökmen'i (41) aşkına karşılık vermediği gerekçesiyle tüfekle öldürüp, müdürünü de yaraladığı iddia edilen Mustafa İzgümengep'in (28) ceza almaktan kurtulmak için mahkemede yaptığı deli numarası tutmadı. Akıl sağlığının yerinde olduğu saptanan İzgümengep, avukatının rapora itiraz etmesi üzerine yeniden rapor alınması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edildi.

Namık Kemal Mahallesi'nde 24 Nisan'da tüfekle Nilüfer Sevil'i öldürüp, şoförlüğünü yaptığı eğlence merkezi müdürü Necmi Gökmen'i (56) de yaraladıktan sonra kaçarken yakalanıp tutuklanan katil zanlısı İzgümengep'in Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen İzgümengep'in mahkemedeki tutarsız hareketleri ve savunması herkesi şaşırttı.

SANIK SANDALYESİ YERİNE YERE OTURDU
Önceki duruşmada, duruşma salonunda sanık sandalyesi yerine yere oturup ifade veren, cezaevinde görüşüne gelen avukatını kendisine çikolata getirmediği için azletmeye kalkışan İzgümengep, "Avukat beni deli yerine koyuyor. Ben deli değilim. Avukata güvenmiyorum. Savunmasını da istemiyorum. Bu davayı açan savcıyı da istemiyorum. Olaydan sonra kötü rüyalar görmeye başladım. Nilüfer'i vurduğumu hatırlamıyorum. Nilüfer'in öldüğünü ispat edin 80 yıl değil, 100 yıl değil, 120 yıl hapis verin umrumda olmaz" demişti.

AKILLI ÇIKTI
Bu savunmalarının ardından akıl rahatsızlığı olup olmadığının belirlenmesi için Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen İzgümengep ile ilgili rapor mahkemeye geldi. Mahkeme başkanı, raporda katil zanlısı İzgümengep'in akıl sağlığının yerinde olduğunun belirtildiğini söyledi.

YENİDEN RAPOR ALINACAK
Rapora itiraz eden İzgümengep'in avukatı, "Rapor açıklayıcı ve fenni değildir" diyerek müvekkilinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek yeniden rapor aldırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, İzgümengep'i akıl sağlığı ile ilgili kesin rapor aldırılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk etti. Duruşma, raporun beklenilmesi için ertelendi.