Yılmaz, 15 Temmuz 2016 ‘FETÖ hain darbe girişimi’ sonrası yürütülen hukuksal faaliyetler ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında darbe girişimi sonrasında açılan soruşturmalar ve davalar ile ilgili bilgiler veren Yılmaz, darbe girişimi sonrası yaklaşık 3 yıl içerisinde 9 bin 214 soruşturma dosyası üzerinden 4 bin 293 şüpheli hakkında FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği suçundan kamu davası açıldığına dikkat çekti.

Yılmaz açıklamasında, "3 bin 490 şüpheli hakkında FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği iddiası kapsamında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi. 2 bin 392 soruşturma dosyasından yetkisizlik kararı verildi. 854 soruşturma dosyasının bağlantısı sebebiyle diğer soruşturma dosyaları ile birleştirilirken, açılan bu davalardan bin 201 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi, 825 kişi hakkında ise beraat kararı verilirken halen 540 dosya üzerinden Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma yürütülmektedir. Mahkemelerde açılmış kamu davalarının ise yargılamalarına devam edilmektedir" ifadelerine yer verdi.