Işıl ARSLAN/BURSA, (DHA)

BURSA'da 4 yıl önce kurulan ve kısa adı Gökkuşağı olan Travestileri Transseksüelleri Geyleri ve Lezbiyenleri Koruma Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği Başkanı Öykü Evren Özen'in, `dernek binasında fuhuş yaptırdığı' iddiasıyla yargılandığı davada, tanıklık yapan travestiler, "Dernekte fuhuş yapılmıyor, hakim bey. Biz fuhuşu dışarıda yapıyoruz" dediler.

12'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün `Dernek binasında travestilere fuhuş yaptırmak' suçundan hakkında 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan tutuksuz sanık Öykü Evren Özen, suçlamaları kabul etmedi. Bu nedenle derneğin de kapatılmasının istendiği duruşmada tanık olarak dinlenen Gökkuşağı Derneği üyesi travestiler ise dernekte fuhuş yapılmadığını vurgulayarak, "Derneğe çay, kahve içmek için gidiyoruz. Dernekte fuhuş yapılmıyor, hakim bey. Biz fuhuşu dışarıda yapıyoruz" dediler.

Tanık olarak dinlenen `İren' takma adlı travesti Mesut Şaban Okan ise mahkeme heyetine, "Dernekte fuhuş yapılmıyor. Hatta başkanımız Öykü biz derneğe giderken açık seçik kıyafet giymemize bile kızarken, orada nasıl fuhuş yaparız. Bu mümkün değil. Ancak ben 14 yıldır fuhuş yaparak geçiniyorum. Travestiyiz diye bize iş verilmiyor. Türkiye şartlarında elimizden başka bir şey gelmiyor. Söyleyin biz başka ne yapabiliriz" dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Sait Kaçar ise "Bunu ben bilemem" diye yanıt verdi.

Mahkeme hakimi, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Öykü Evren Özen hakkında daha önce de İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde zorla fuhuş yaptırmak, çete kurmak suçlarından 31.5 yıl hapis cezası verildi. Bu dava Yargıtay aşamasında.