Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kapatılan DTP'nin Keçiören İlçe Başkanlığını kurşunlayan bir kişi hakkında 9 aydan 8 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Cumhuriyet Savcısı Mustafa Saylam'ın hazırladığı iddianamede, sanık Selahattin Gider'in 9 Aralık 2009'da, yanındaki Serkan Tögen, Ali Demiray ve Olcay Aymelek ile otomobille dolaştığı belirtildi.

Kendisi de gazi olan Gider'in moralinin, birkaç gün önce, Tokat Reşadiye'de 7 askerin şehit edilmesi nedeniyle bozuk olduğu ifade edilen iddianamede, gezinti sırasında, Gider'in, Çiçek Mahallesindeki, DTP Keçiören İlçe Mahallesine taşıma ruhsatlı tabancasıyla ateş ettiği kaydedildi.

Olayda, ilçe başkanlığının camlarının kırıldığı, koltuklarının delindiği, kapılara kurşun isabet ettiği bildirilen iddianamede, ''Gider'in, silahla tehdit ve siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar vermek'' suçundan cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, Gider'in, Türk Ceza Kanununun ''haksız tahrik'' başlıklı, verilecek cezanın dörtte birinden dörtte üçüne kadarının indirilmesini öngören 29. maddesi de uygulanarak, 9 aydan 8 yıl 3 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Olay günü Gider'in yanında bulunan üç kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Sanık, Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

AA