Tam 11 saat boyunca ifade veren Durak, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine açıklama yapmayacağını söyleyerek, "Gerçekler ortaya çıkacak. Siz merak etmeyin" dedi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün, "Yolsuzluk yapmak ve haksız kazanç elde etmek" suçundan yürüttüğü çalışmalar kapsamında, 4 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyon neticesi gözaltına alınan 17 kişinin sorgusu sürerken, ifadesine başvurulmak üzere 16.15 sıralarında Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Aytaç Durak, 11 saat boyunca aynı oda içinde sorulan soruları cevapladı.

Kaldığı süre boyunca zaman zaman dinlendirildiği ve Avukatı Necil Topuz yanındayken ifadesinin alındığı öğrenilen Aytaç Durak, 03.15 sıralarında, elinde bir klasör ile aşağıya indi. Çevresini saran gazetecilere açıklama yapmayacağını söyleyen Durak ve avukatının, sorulara gülümseyerek cevap vermesi dikkat çekti.

Yasalara saygılı olduğunu belirten Durak, "Siz gazetecilerin emeği boşa gitmesin ama açıklama yapmayacağım. Çünkü açıklama yapmaya yetkili değilim" dedi. "Türkiye'de hukuk, yargı ve emniyet gerçekten takdir edilecek düzeyde çalışıyor" diye konuşan Durak, "Fakat belki Türk yargısı kaplumbağa hızıyla yürüyor, bundan da şikayetçiyiz ama önde giden tavşanı da yakalıyor. Yani hiç bir şey gizli kalmayacak. Gerçekler ortaya çıkacak. Siz merak etmeyin" dedi. Durak, bir gazetecinin "yorgun musunuz?" sorusuna, "Yüzümde ki ifadeye bakarsanız yorgun olmadığım anlaşılır" diye cevap verdi. Durak daha sonra, kendisini bekleyen otomobile binerek evine gitti.


İHA